22 september 2019
16:00

Sidsjö-Böle IF F06

Referat: IFK Timrå F05/07 Blå - Sidsjö-Böle IF F06

Matchen börjar med att Timrå gör sitt första mål innan det gått 1 minut. Vi var alltså inte riktigt på tårna i början.

Motståndarna har en tjej som gör det mesta inklusive 2 (3?) mål och skapar allmän oreda. Hon driver upp genom mitten och Timrå försöker även gå via kanterna. 2-0 efter första, ganska rättvist.

I pausen pratar vi om att inte bara titta på bollen när den kommer exempelvis i luften utan att våga ta en löpning eftersom vi ser att motståndarna inte riktigt är lika vassa på mottagningar som en del andra lag vi mött under säsongen.

Vi pratar också om att yttrar och en forward försöker jobba hem på sina kanter respektive mitten för att hjälpa ytterbackar och mitt/mitt. Att våra två forwards inte går på i bredd utan att en pressar och en ger understöd. Det ger resultat i andra perioden då vår bakre forward plockar en passning som slås utan adress tack vare att den främre forwarden pressar, Signe driver mot höger, avslutar snyggt med ett lågt skott i bortre hörnet.

Dock lyckas Timrå få in två till, så 4-1 efter andra. Det blir inga fler mål, det är ganska jämnt i tredje och det kändes om det spelats en fjärde period hade vi fått in något mål till och inga bakåt.

Timråspelarna visade upp fina tekniska kvaliteter och fick till några fina uppspel/kombinationer. Men det fick vi också, våra forwards fick t.e.x många tillfällen att springa på djupledsbollar och försöka ta ytor. Det är det lilla sista rena avsluten som saknas.